Източник Фокус, снимка Булфото15 партии, 8 коалиции и 10 инициативни комитета

...
Източник Фокус, снимка Булфото15 партии, 8 коалиции и 10 инициативни комитета
Коментари Харесай

15 партии и 8 коалиции са се регистрирали в ЦИК за участие на евроизборите

Източник  " Фокус ", фотография Булфото

15 партии, 8 обединения и 10 инициативни комитета са се записали в ЦИК за присъединяване на евроизборите. На една обединението - " За теб България ", е отказана регистрация. За 11 от партиите са постъпили и протоколите за инспекция на описите с гласоподаватели за поддръжка на съответната партия, а за 4 от тях описите се чакат. Крайният период е до 13 април, като след приключването му тези, които нямат задоволителен брой за поддръжка в подписките си, ще бъдат заличени от ГРАО. Срокът, до който инициативните комитети могат да подават документи за регистрация на самостоятелните си претенденти, е 15 април.

Говорителят на ЦИК Александър Андреев уточни, че досега са обжалвани 11 решения на ЦИК за назначението на Районни изборни комисии, като четири от тях са били анулирани. „ От 17 до 20 април би трябвало да се проведат консултациите на Секционните изборни комисии “, посочи Андреев. Той уточни, че до 15 април е срокът, до който жителите на страна членка на Европейски Съюз могат да подадат заявки, с цел да могат да гласоподават в България за българските претенденти. Общо 107 са местата, където има дипломатически и консулски представителства в чужбина. Към момента са подадени сполучливо 452 заявки за места за гласоподаване посредством страницата на ЦИК, несполучливи са 52 заявки.

До 15 април е и срокът, в който медиите би трябвало да разгласят цените си на интернет страниците си и да ги изпратят в ЦИК. „ Приехме план за медийни пакети в размер на 40 хиляди лева, които ще могат да употребяват партиите, а самостоятелните претенденти и самодейностите – 5 хиляди лева “, съобщи представителят на ЦИК.

Андреев изясни, че на 10 април е била оповестена публичната поръчка за наемането на 3000 машини за електронно гласоподаване за евроизборите. Срокът за подаването на офертите е до 16 април, а до 25 май машините би трябвало да бъдат доставени в секциите.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР